Bloesem edit met “warm neutrals” preset

Heading

Bloesems, bloesems, bloesems….

Als ik eerlijk ben, is het voor mij een best triggerend onderwerp.. Dat druk bij zoektocht naar locaties, hoe pak je de compositie aan want je wilt diepte en je wilt dat je bloesems ziet en niet 80 procent boomstam. Dat allemaal heeft me geïnspireerd tot een blogpost met een kleine tutorial!

ps. onderstaande foto’s zijn genomen door mijn gezellige collega fotograaf Desiree.

Maar goed, hoe ga jij jouw bloesem foto’s maken en editen?

Het is belangrijk om er voor te zorgen dat de foto goed gemaakt wordt, de compositie moet kloppen dat scheelt je weer editen. Tuurlijk het wil niet altijd want niet elke locatie is even veelzijdig en soms heb je best veel storende objecten. Maar waar let je nou op?

  • geen lijnen achter hoofden (horizon, lantaren paal, boomstam)
  • geen rommel (overbodige gras sprieten, fietspad, huizen, containers)
  • meer bloesem minder boomstammen
  • Niet kroppen bij gewrichten
  • rechte horizon lijnen, boomen.

Dat zijn er maar een paar, want het verschilt natuurlijk enorm per locatie. Kies deze daarom bewust! Je kunt veel met editen maar we werken slim en extra tijd kun je beter besteden dan rommeltjes weg werken.

Zelf vind ik bloesem foto’s vaak erg identiek, dat bedoel ik niet als kritiek maar dat daagt mij uit om het zelf anders te doen. Een voorbeeld is dat ik amper boomstammen wil hebben zodat mijn foto niet 70% uit donkere boomstammen bestaat. Vooral als het witte bloesems zijn, kunnen de boomstammen zorgen voor afleiding.

Camera instellingen

Oeffff dat is er wel een he.. Maar wat ik jou kan adviseren is:

  • Diafragma zo wijd mogelijk -> dromerige foto met veel diepte
  • ISO tussen de 100 & 400 (verschilt per omstandigheden, te hoge iso veroorzaakt ruis) -> om te veel ruis te voorkomen ( te veel ruis? check dan mijn YouTube kanaal)
  • Sluitertijd vanaf 1/750

Nu is het tijd voor edit!

In deze edit gebruik ik een van de “warm neutrals presets” en laat ik jou zien hoe jij een preset eigen kunt maken!

Wij beginnen in adobe lichtroom en vanuit daar gaan we naar adobe photoshop.

Bij de edit ook, wees niet bang om eens extreem te gaan met alle instellingen en schuivers. Bekijk 1000x de before and after van elke instelling & analyseer wat jou opvalt.

ABOUT

Alina

Wil jij weten hoe een fotoshoot te werk gaat en wil jij meer leren?

In mijn blog deel ik mijn eerlijke ervaring van de shoots, resultaten en tips die ik mee kan geven. Af en toe zal ik ook wat tutorials uploaden. Benieuwd?

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief om geen enkel blog te missen.

I can help you.

Gaan we samen shooten?

Upgrade voor jouw zelfvertrouwen of jouw diensten? I got you! Stuur mij gerust een berichtje en plannen wij zo snel mogelijk een call in.

CONTACT