Zelfverzekerde ondernemer, representatie van het belang van authenticiteit in ondernemerschap.

5 Jaar Fotograferen, 2 Jaar Ondernemen: Mijn Leerzame Fouten en Nieuwe Inzichten

Heading

Al 5 jaar ben ik gepassioneerd bezig met fotografie, waarvan 2 jaar als ondernemer. Echter, na een heftige periode van burn-out en twijfel, schreef ik me uit bij de Kamer van Koophandel. Nu, anderhalf jaar later, sta ik op het punt om me opnieuw in te schrijven. Tijdens deze periode van reflectie en groei heb ik waardevolle lessen geleerd en nieuwe inzichten gekregen.

Terugkijkend op mijn eigen lancering verhaal van drie jaar geleden, herinner ik me het creëren van een ‘gouden uurtje’ in Adobe Photoshop. Destijds had ik nog weinig kennis over hoe je een succesvolle lancering moest uitvoeren. Maar nu, met de nodige ervaring, kan ik precies benoemen wat ik toen goed deed.

Een van de dingen die ik destijds goed deed, was dat mensen wisten wie het gezicht achter AlinaNieman Photography was. Ik was actief, eerlijk en open, en dat leidde tot veel interactie en vertrouwen. Ik deelde veel van mijn expertise, wat resulteerde in goede verkopen. Hoewel ik destijds ook bezig was met branding, kleuren en lettertypes – iets wat veel ondernemers beschouwen als cruciaal – ontdekte ik dat dit niet dé sleutel tot de goede verkopen was.

Hoevaak deelde ik onderwerpen die eigenlijk niks met fotografie te maken hadden en grootste gedeelte van de volgers ontzettend leuk aan het mee praten was! Waren er ook aantal ondernemers die tegen mij zeiden: waarom deel je dat? Heeft toch niks met fotografie te maken? Of.. Je moet alle video’s en foto’s met jezelf verwijderen alleen je werk online laten. Advies was ook dat ik niet mijn “onzekerheden” moest delen… & dit lieve mensen was de begin van mijn burn-out. Iedereen die zei dat het anders moest… Ik ging twijfelen. Balans, balans is iets wat belangrijk is.

Ik heb samengewerkt met ondernemers die perfecte branding hadden, maar toch het vertrouwen van hun volgers niet konden winnen. Dit bracht me tot het besef dat marketing uiteindelijk van onschatbare waarde is. Het was dan ook mijn valkuil, want hoewel ik succesvol mijn tutorial en presets kon verkopen, lukte het me niet om mijn fotoshoots te verkopen. Ik dacht dat mijn kwalitatief goede foto’s en mijn vaardigheden als fotograaf voldoende zouden zijn, maar dat bleek niet het geval te zijn.

Uiteindelijk kwamen mijn klanten via mond-tot-mondreclame, maar ik realiseerde me dat ik te trots was om toe te geven dat ik hulp nodig had bij mijn marketingstrategie. Nu, met mijn hernieuwde focus op marketing, ben ik vastbesloten om mijn diensten beter te promoten en mijn onderneming naar nieuwe hoogten te tillen.

Vanuit daar komen wij bij de conclusie:

1. Klanten Komen Niet Vanzelf

Een van de belangrijkste lessen die ik heb geleerd, is dat klanten niet vanzelf komen, zelfs niet als je prachtige foto’s maakt of uitstekend bent in het bewerken ervan. Een goede website alleen is ook niet genoeg.

2. Know, Like, Trust, Buy

Een gouden formule die ik heb ontdekt, is de Know, Like, Trust, Buy-aanpak. Dit betekent dat mensen eerst moeten weten wie je bent, je leuk moeten vinden, je moeten vertrouwen voordat ze bij je kopen. Dit was een belangrijk onderdeel van mijn succesvolle lancering van mijn “Gouden Uurtje in Adobe Photoshop” tutorial en presets.

3. Marketing Is Cruciaal

Hoewel branding en visuele elementen belangrijk zijn, is marketing uiteindelijk cruciaal voor succes. Mijn valkuil was dat ik dacht dat mijn kwalitatief goede foto’s vanzelf wel klanten zouden aantrekken. Ik vergat echter het belang van effectieve marketing om mijn fotoshoots te verkopen.

4. Trots Mag Niet In De Weg Staan

Een belangrijke les die ik heb geleerd, is dat trots niet in de weg mag staan van het vragen om hulp bij marketing. Ik was te trots om toe te geven dat ik hulp nodig had, maar nu ben ik vastbesloten om mijn marketingstrategie te verbeteren en mezelf beter te positioneren.

Als laatste wil ik heel graag toevoegen: blijf vooral jezelf! Er zijn nu zo veel coaches, wat goed is maar vergeet alsjeblief niet om aan jezelf te denken! Jij bent uniek en goed zoals je bent. Blijf AUTHENTIEK!

Het belang van authenticiteit kan namelijk niet genoeg worden benadrukt, vooral in de wereld van fotografie en ondernemerschap. Hier zijn een paar redenen waarom het essentieel is om authentiek te blijven:

  1. Verbinding met je doelgroep: Authentieke content en communicatie helpen je om een diepere verbinding met je doelgroep op te bouwen. Mensen voelen zich aangetrokken tot echtheid en transparantie, en wanneer ze het gevoel hebben dat ze de echte persoon achter het merk kennen, zijn ze eerder geneigd om zich ermee te engageren en erin te investeren.
  2. Vertrouwen opbouwen: Authenticiteit is de sleutel tot het opbouwen van vertrouwen bij je publiek. Wanneer mensen zien dat je oprecht bent in wat je doet en zegt, bouwen ze vertrouwen op in jou en je merk. Dit vertrouwen is essentieel voor het succes van je bedrijf op lange termijn.
  3. Onderscheidend vermogen: In een wereld vol met gelijksoortige producten en diensten kan authenticiteit je onderscheiden van de massa. Door trouw te blijven aan jezelf en je unieke persoonlijkheid en stijl in je werk te laten doorschemeren, creëer je een unieke propositie die potentiële klanten aanspreekt.
  4. Zelfvertrouwen en voldoening: Authentiek zijn betekent trouw zijn aan je eigen waarden, overtuigingen en visie. Wanneer je op deze manier handelt, zul je niet alleen meer zelfvertrouwen voelen, maar ook een diepere voldoening ervaren in je werk en je leven.

Kortom, authenticiteit is van onschatbare waarde voor zowel persoonlijke als professionele groei. Het is de sleutel tot het opbouwen van sterke relaties, het creëren van een sterk merk en het vinden van vervulling in wat je doet.

Ben je klaar om jouw online product of dienst succesvol te lanceren? Laten we samenwerken om een doordachte en effectieve lanceringsstrategie te ontwikkelen die jouw doelgroep bereikt en betrekt. Neem vandaag nog contact met me op voor een vrijblijvend adviesgesprek en ontdek hoe ik je kan helpen om jouw lancering tot een succes te maken! 💫

Zelfverzekerde ondernemer, representatie van het belang van authenticiteit in ondernemerschap.

ABOUT

Alina

Wil jij weten hoe een fotoshoot te werk gaat en wil jij meer leren?

In mijn blog deel ik mijn eerlijke ervaring van de shoots, resultaten en tips die ik mee kan geven. Af en toe zal ik ook wat tutorials uploaden. Benieuwd?

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief om geen enkel blog te missen.

I can help you.

Gaan we samen shooten?

Upgrade voor jouw zelfvertrouwen of jouw diensten? I got you! Stuur mij gerust een berichtje en plannen wij zo snel mogelijk een call in.

CONTACT