ALINA NIEMAN

Creative vrijwerk shoots

September 20, 2022

< terug

Of eigenlijk shoots die mij ontzettend helpen bij het ontwikkelen van mijn fotografie stijl en skills!

Waarom vrijwerk en geen portfolio? Nou portfolio bouw jij op om jouw klanten te laten zien wat voor werk dat jij levert. Vrijwerk shoots zijn naar mijn mening de shoots waarbij jij jouw fantasie kunt laten uitleven, uit jouw comfort zone kunt stappen simpelweg, nieuwe dingen kunt uitproberen. Zonder dat jij je hoeft druk te maken om je stijl en of het wel bij jouw werk past.

Ik dwaal even af, want het is eigenlijk iets waar ik heel erg de mist mee inging, ik had geen vaste stijl en daardoor was het voor de klant onduidelijk wat ze van mij konden verwachten. Dus eigenlijk deed ik veel portfolio shoots.. want ja dat is wat er altijd wordt gezegd toch? Maar ik was dus geen duidelijke portfolio aan het opbouwen. Ik was ook teveel aan het uittesten bij de betaalde shoots. Klanten waren altijd tevreden maar het kostte mij ontzettend veel tijd waardoor het eigenlijk helemaal niet uitkwam.

Foto’s van de vrije werk shoots hoef je natuurlijk niet te delen, het mag natuurlijk wel. Het is ook oke als je er niet zo blij mee bent want meestal leer je daar juist van. Zo leer je zien wat jij wel en niet mooi vindt.

Maar wil jij toch beetje van beide kunnen combineren? Dus jouw fantasie haar ding laten doen maar toch er voor zorgen dat foto’s bij elkaar passen? Dan zou je bv. met presets aan de slag kunnen gaan. Die geven jou een goede basis qua kleur maar dan kan je alsnog heel veel kanten op.

Of je deelt door jou gemaakte foto’s in een reel, of een blog.

Liefs Alina

COMMENTS

PLAATS JOUW REACTIE

Leave a Reply

Your email address will not be published.

TEMPLATE BY STUDIO MHILARIUS

PRIVACY POLICY

© ALINA NIEMAN