Hoe vind jij je eigen stijl?

Eigen stijl

Je eigen stijl vinden, ja dat is er eentje he? Het is iets wat tijd en zo veel mogelijk ervaring kost. Daar is helaas geen magische pilletje voor die jou in 1 2 3 kan helpen maar!

Ik heb wel een aantal super handige tips!

  • Pinterest

Ja ja, Pinterest it is! Ga daar eens kijken en maak je eigen bord met alle foto’s die jou aanspreken. Let daarbij op de poses, soorten licht & de kleuren. Wat spreekt jou precies aan?

  • Adobe Colour

In vervolg kan jij een aantal foto’s importeren naar Adobe colour om zo betere inzicht te krijgen op de kleuren die maar steeds terug komen. Zijn dat vooral warme of juist koude tonen?

  • Probeer om met presets te werken

Presets voor adobe lightroom kunnen jou de ideale basis instellingen bieden om daaruit verder te kunnen oefenen en uit proberen. Na het toepassen van een preset kan je heel snel vertellen of er wat mist. Is het te donker of te licht? Wil je meer warmte toevoegen of een foto koeler maken?

  • Blijf niet bij een bewerkings stijl

Zoek tutorials of cursussen van de fotografen wie hun stijl jou aanspreekt, oefen daar wat mee. Ook dit is een geval waarbij je heel snel zult zien wat er persoonlijk voor jou beter zou zijn.

Learn the rules like a pro, so you can break them like an artist.

Yes! Leer de composities, soorten contrasten & soorten licht. Probeer 1 pose van 6 verschillende standpunten uit. Moet je kijken wat een variaties je dan zult hebben.

  • Wacht niet altijd op die gewilde goude uur

Je leest het goed, door te stoppen met fotograferen tijdens het goude uur heb ik mijn stijl kunnen vinden. Met gevold als dat grotere fotografen tegen me zeggen dat ze mijn stijl in hun feed herkennen.

Je stijl is niet alleen je edit, het is ook de outfit, poses & kleuren keus!

Wil jij meer weten over het vinden van je eigen stijl, edits & zelf vertrouwen opbouwen als fotograaf?

In mijn nieuwe cursus vertel ik daar meer over.

ABOUT

Alina

Wil jij weten hoe een fotoshoot te werk gaat en wil jij meer leren?

In mijn blog deel ik mijn eerlijke ervaring van de shoots, resultaten en tips die ik mee kan geven. Af en toe zal ik ook wat tutorials uploaden. Benieuwd?

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief om geen enkel blog te missen.

I can help you.

Gaan we samen shooten?

Upgrade voor jouw zelfvertrouwen of jouw diensten? I got you! Stuur mij gerust een berichtje en plannen wij zo snel mogelijk een call in.

CONTACT