Branding shoot met fotograaf waar mijn passie mee begon

Heading

Op een vrijdag 11 juni was het zo ver. Ik had een shoot gepland met Eliane. Stiekem vond ik het ontzettend spannend en onderweg naar Amersfoort was ik motiverende pep talk van Raisa binnen de Storytellers aan het luisteren die heel erg van toepassing kwam. Het ging over vrijwerk binnen de fotografie dus eigenlijk portfolio shoots. Maar goed laten we maar bij het begin beginnen…

Eliane is de fotograaf waar het voor mij mee begon, toen ik haar werk zag zei ik tegen mezelf: DIT WIL IK OOK KUNNEN! Kort daarna heb ik een prive workshop geboekt met de volgende idee: ik wil mijn paarden leuk op de foto zetten & dat liep snel uit de hand want ik vond het GEWELDIG! Ik heb zelf 2 keer bij Eliane een shoot gedaan & keertje samen geshoot. Nu was het anders… zij stond bij mij voor de lens.

Locatie uitzoeken…. Jaa dat was even wat anders want ik woon in Groningen & Eliane in Brabant, je rijdt niet even Nederland door om een leuk plekje te spotten. Hiervoor heb ik ontzettend vaak in de natuur gefotografeerd maar in een stad maar 2 keer. Ik ben dus gaan zoeken op pinterest naar leuke Stadjes/Dorpjes in Nederland en kwam al vrij snel bij Amersfoort. Maar dan? Wat verder? Je komt in Amersfoort en daar wil je ook de allerleukste hoekjes en straatjes weten te vinden toch? Ook dan… Pinterest! Ook weer via Pinterest heb ik een moodboard gemaakt zodat Eliane wist wat mijn richtlijn was voor de shoot.

Een van onze locaties

De fotoshoot bij Alina verliep echt goed, veel beter na verwachting. Ik was best zenuwachtig gezien ik niet graag voor de lens sta‚Ķ Maar Alina heeft me gerustgesteld en zorgde voor een fijne ontspannen sfeer. Zelf vond ik het fijn om iets vast te houden zodat ik mij minder ongemakkelijk voelde, zoals mijn camera. Ik heb er top foto’s voor terug gekregen. Heel blij mee. Dankjewel Alina!

Eliane van schaik photography

Toen ik in Amersfoort aankwam was het ontzettend rustig en oh wat mooi. Ik ging een klein stukje lopen om te kijken wat er nog meer in de buurt was. Ik werd verliefd op die kleine knusse straatjes. Trouwens! shooten bij de Muurhuizen is ook echt een aanrader. Zelfs als de zon vrij hoog staat kun je daar alle kanten mee op want er is veel schaduw. En de lichtreflectie van de witte huizen zorgden voor een hele grote reflectie scherm eigenlijk. Altijd handig toch?

Tijdens de shoot heb ik gebruik gemaakt van de Sony a7iii en Zeiss 35mm f/1.4

Tip!

Als jouw model/klant het spannend vindt om te shooten zorg er dan voor dat ze wat in haar handen heeft. Dat zorgt namelijk voor ontspanning.

ABOUT

Alina

Wil jij weten hoe een fotoshoot te werk gaat en wil jij meer leren?

In mijn blog deel ik mijn eerlijke ervaring van de shoots, resultaten en tips die ik mee kan geven. Af en toe zal ik ook wat tutorials uploaden. Benieuwd?

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief om geen enkel blog te missen.

I can help you.

Gaan we samen shooten?

Upgrade voor jouw zelfvertrouwen of jouw diensten? I got you! Stuur mij gerust een berichtje en plannen wij zo snel mogelijk een call in.

CONTACT