Blijven ontwikkelen als fotograaf

Heading

Ja… we hebben allemaal momenten dat we naar ons eigen gevoel stil staan, geen inspiratie meer hebben…

Markt van fotografie is groot en dat is wel positief maar ook kan ik me best wel voorstellen dat je jezelf kunt verliezen daarin. Wat persoonlijk ik heel frustrerend vind is dat fotografen vaak veel te weinig vragen voor hun shoots en daarmee markt “kapot” maken. Of de constante zoektocht naar portfolio modellen… maar goed dat bespreken we wel een andere keer & gaan we nu focussen op het volgende:

Jezelf blijven ontwikkelen!

"Make a habit of trying new things."

Het lijkt me super leuk om daar eigenlijk een beetje meer over te hebben…  want hoe blijf je nou ontwikkelen?! 

 1. Volg fotografen die jou aanspreken, niet alleen met hun stijl maar ook hun missie & visie. Tip! Volg zeker fotografen uit andere landen, hun stijl is vaak heel anders dan van fotografen in Nederland en dat kan een inspiratie voor je zijn.
 2. Ga uit jouw comfort-zone. Tijdens een fotoshoot en tijdens bewerking (straks meer hierover) probeer nieuwe hoeken uit. Bv. 1 pose van 3 verschillende afstanden en hoeken, ga een na hoe verschillend die foto’s zijn!!! 

 2.2 werk met verschillende licht soorten. Fotografeer je vooral tijdens gouden uur met tegen licht? Maak dat eens foto’s met licht mee of ga eens in harde zonlicht werken of op een bewolkte dag. Challange? 

 1. Kies eens een andere stijl, boho of misschien casual? Keer wat anders dan lange avond jurken. 
 2. En nu mijn favoriet: TRENDS BINNEN DE FOTOGRAFIE 
 • film fotografie, iets wat ontzettend lang op mijn lijstje staat. Wat ik wel echt als een uitdaging zie maar uitdaging is altijd goed! Volgens alle info wat ik kon vinden is dus rolletjes fotografie echt terug aan het komen!
 • Contrasten in felle kleuren, hier zou ik wel opletten dat het niet te druk gaat worden. Je zou bv een graffiti muur als achtergrond kunnen gebruiken.
 • Donkere & moody achtergronden – LOVE IT! Zo hou jij alle aandacht bij de modellen want ik dus helemaal geweldig vind. Vooral wanneer je een licht gekleurd paard + model met lichte jurk in een donkere omgeving zet of die uiteindelijk zo bewerkt in lightroom/Photoshop.
 • Rookfakel hier heb je zoveel mogelijkheden mee! Denk wel mee veiligheid!
 • Portretten die voor self-love staan. Dat kan op allerlei manier uitgewerkt worden. Vaak worden die foto’s als light & airy gezien, misschien ook beetje minimalisme. Zo hou je aandacht bij je modellen.
 • vrouwelijke empowerment, iets wat ook zeker met paarden fotografie toegepast kan worden. Bv door rijden met een neckrope, dat vind ik zelf er ontzettend krachtig uitzien.
 • Natural beauty
 • Minimalisme 
 • Foto’s die er op lijken dat ze uit video geknipt zijn, echt bewegingen
 • Gevoelige momenten, gewoon zo als het is.
 • Minimaal bewerkte foto’s 
 • “Headless” crops 
 • Werken met neon licht 
 • Laat gekkigheid van de klant zien

Dit zijn allemaal dingen die er voor zorgen dat ik door blijf gaan, als je mij een tijdje volgt weet jij hoe mijn werk aan het veranderen is. Dat zie ik als een plus punt, want in 3 jaar dat ik fotografeer kan ik wel zeggen dat ik mijn gevoel volg en mezelf niet laat leiden door meningen van anderen.

Dat kan iedereen! Als je maar durft om uit te proberen. Er is geen 1 stijl waar ja bij MOET blijven, wees creatief en dan kom je verder.

Wil jij wat vaker iets anders uitproberen?

In mijn shop heb ik tutorials & presets staan die jou kunnen helpen om gewenste resultaat uit jouw foto te halen.

ABOUT

Alina

Wil jij weten hoe een fotoshoot te werk gaat en wil jij meer leren?

In mijn blog deel ik mijn eerlijke ervaring van de shoots, resultaten en tips die ik mee kan geven. Af en toe zal ik ook wat tutorials uploaden. Benieuwd?

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief om geen enkel blog te missen.

I can help you.

Gaan we samen shooten?

Upgrade voor jouw zelfvertrouwen of jouw diensten? I got you! Stuur mij gerust een berichtje en plannen wij zo snel mogelijk een call in.

CONTACT