Eerste fotoshoot na mijn verlof

Heading

EINDELIJK!!! Schreef ik in mijn instagram post. Eindelijk een nieuwe foto kunnen posten, samenwerken met een medefotograaf en natuurlijk achter de camera staan. Ondanks dat ik mijn winterjas was vergeten en het ijskoud had kon ik ontzettend genieten.

Maar hoe ging het nou eigenlijk? Harde wind, koud en heel veel kindjes om ons heen. De bloesems waren vrij hoog dus eerlijk is eerlijk het was een uitdaging maar.. gelukkig waren er een aantal lagere takjes die we mooi konden gebruiken. Het waren korte rijen met bomen en was het zeer belangrijk om constant op achtergrond te letten. I know photoshop maar, waarom zo moeilijk doen als je tijdens de shoot zich zelf veel werk kunt besparen toch? Wij begonnen met een boho achtige jurk en oh wauw wat een plaatjes heeft het opgeleverd.

Tijdens de fotoshoot hadden we vrij veel jonge toeschouwers. Mevrouw mag ik je paard aaien ging het. Ze zaten ook vol leuke complimentjes. Zo vroegen ze aan de model: meisje hoe oud ben je? Wooow wij dachten dat je 27 was. Kort er na zei een andere meisje nou dat is gemeen. Nee nee ik bedoel het als compliment ging het.

Tijdens het omkleden wouden de meiden de jurk ook wel overnemen just in case i didn’t need it anymore haha.

If you never try you’ll never know

– Coldplay

Natuurlijk had ik meerdere jurken mee, waaronder een jurk die door velen op instagram afgekeurd werd. Maar kijk nou eens hoe mooi dat de foto’s geworden zijn?

ps. Alle foto’s heb ik als basis bewerkt met mijn eigen presets die al zeer snel online komen! Wil je meer weten over mijn workflow? Neem dan zeker een kijkje op mijn website ik heb meerdere cursussen!

https://alinaniemanphotography.com/voor-fotografen

Zo heb ik ook wat andere poses uit geprobeerd zoals de close-up en over de schouder kijken. Wellicht kunnen jullie de foto’s als inspiratie gebruiken om even wat anders te proberen!

Tips die ik jou mee wil geven

  • probeer zo laag mogelijk bij de grond te blijven, zo krijg je meer bloesems op de foto
  • controleer vaak de instellingen van je camera
  • probeer andere hoeken en poses uit
  • let op je achtergrond
  • als je weinig bloesems hebt probeer zo min mogelijk omgeving op je foto te krijgen
  • maak een foto zonder je model, alleen de bomen (die kan gebruikt worden bij het bewerken voor bv. extra bloemen)
  • keep it safe

ABOUT

Alina

Wil jij weten hoe een fotoshoot te werk gaat en wil jij meer leren?

In mijn blog deel ik mijn eerlijke ervaring van de shoots, resultaten en tips die ik mee kan geven. Af en toe zal ik ook wat tutorials uploaden. Benieuwd?

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief om geen enkel blog te missen.

I can help you.

Gaan we samen shooten?

Upgrade voor jouw zelfvertrouwen of jouw diensten? I got you! Stuur mij gerust een berichtje en plannen wij zo snel mogelijk een call in.

CONTACT