Ontdek de geheimen achter een betoverende fotoshoot met je paard

Heading

Op het moment dat je de beslissing hebt genomen om een fotoshoot te doen, kan er best veel op je afkomen. Welke fotograaf moet je kiezen? Zal mijn paard zich gedragen? Ben ik wel fotogeniek? En dan, de grote vraag: WAT TREK IK AAN?

In deze blogpost gaan we wat dieper in op dit laatste punt. Laten we beginnen bij de basis: de kleuren & contrasten.

Contrasten:

Koud-warm: Dit contrast draait om het verschil tussen warme en koele tinten. Een voorbeeld van koud-warm contrast kan zijn: een zonsondergang met warme, oranje tinten en een koele, blauwe jurk.

Rustgevend-druk: Dit contrast gaat over de mate van drukte in de omgeving. Als je op zoek bent naar een rustige uitstraling, kun je kiezen voor een locatie met weinig afleiding en rustige kleuren in de kleding.

Schaduwrijk-zonnig: Hier draait het om het spelen met licht en schaduw. Denk aan het creëren van dramatische effecten door te werken met zonlicht en schaduwen in de omgeving.

Zwart-wit: Dit klassieke contrast draait om het gebruik van alleen zwart en wit, wat kan resulteren in tijdloze en stijlvolle foto’s.

Complementaire kleuren:

Dit zijn kleuren die elkaar versterken en elkaar aanvullen. Een voorbeeld van complementaire kleuren zijn blauw en oranje, of rood en groen. Door deze kleuren te combineren in je outfit, kun je zorgen voor een levendig en dynamisch effect in je foto’s.

Het kiezen van de juiste kleuren en contrasten kan een groot verschil maken in het eindresultaat van je fotoshoot. Neem daarom de tijd om te experimenteren en te spelen met verschillende opties, en vergeet vooral niet om je eigen persoonlijke stijl en voorkeuren mee te nemen in je keuze van kleding.

Voorbeeld: groene bos en jij draagt rode jurk.

In onderstaande figuur zie je meer voorbeelden:

Ik gebruik zelf vaak ook een app op mijn telefoon (chromatiq) die als een leuke richtlijn werkt.

Bij het kiezen van de juiste outfit voor jouw fotoshoot is het belangrijk om na te denken over het gewenste effect van de foto’s. Wil je rustgevende beelden creëren met een kalme uitstraling, waarbij de kleuren naast elkaar liggen en een harmonieus geheel vormen? Of wil je juist meer contrast en dynamiek in de foto’s brengen door kleuren te gebruiken die elkaar versterken en opvallen?

Laten we dit nader bekijken:

Rustgevende foto’s met harmonieuze kleuren:

Als je op zoek bent naar een serene sfeer in je foto’s, kun je kiezen voor kleuren die naast elkaar liggen in het kleurenwiel. Deze kleurencombinaties zorgen voor een gevoel van balans en harmonie, wat resulteert in rustgevende en kalmerende beelden. Denk bijvoorbeeld aan tinten zoals blauw en groen, of roze en paars. Door deze kleuren te combineren in je outfit en de omgeving, kun je een gevoel van kalmte en sereniteit creëren in je foto’s.

Contrastrijke foto’s met complementaire kleuren:

Als je daarentegen op zoek bent naar meer dynamiek en impact in je foto’s, kun je kiezen voor kleuren die elkaar versterken en contrasteren. Deze complementaire kleuren zorgen voor een levendig en opvallend effect, waardoor je foto’s direct de aandacht trekken. Denk bijvoorbeeld aan combinaties zoals blauw en oranje, rood en groen, of paars en geel. Door deze kleuren te gebruiken in je outfit en accessoires, kun je een krachtig visueel contrast creëren dat de kijker direct aanspreekt.

Het is belangrijk om te bedenken welke stijl en sfeer het beste past bij jouw persoonlijkheid en de boodschap die je wilt overbrengen met je foto’s. Of je nu kiest voor rustgevende harmonie of dynamisch contrast, zorg ervoor dat je outfitkeuze aansluit bij het gewenste effect en dat je je comfortabel en zelfverzekerd voelt tijdens de fotoshoot.

Een goed voorbeeld van vierkante harmonie: groen, blauw, geel & rood.
Voorbeeld van aanverwante harmonie & contrast van zon-schaduw

Een ander belangrijk aspect om te overwegen bij het kiezen van de juiste outfit voor een fotoshoot is het kleurtype van de persoon die gefotografeerd wordt.

Elk individu heeft een uniek kleurtype dat bepaalt welke kleuren het beste bij hun huidskleur, oogkleur en haarkleur passen. Door te weten welk kleurtype je bent, kun je de juiste kleuren kiezen die je natuurlijke schoonheid accentueren en ervoor zorgen dat je er op je best uitziet op de foto’s.

Hoewel ik zelf geen uitgebreide kennis heb van kleurtypes, raad ik je ten zeerste aan om jezelf hierin te verdiepen. Er zijn tal van online bronnen en tools beschikbaar die je kunnen helpen om jouw kleurtype te identificeren en te ontdekken welke kleuren het beste bij jou passen. Een leuke en handige tool die ik kan aanbevelen is het gebruik van TikTok-filters die speciaal zijn ontworpen om je kleurtype te bepalen. Het is een leuke en gemakkelijke manier om meer inzicht te krijgen in welke kleuren jou het beste staan!

Door te begrijpen welke kleuren het beste bij jou passen, kun je ervoor zorgen dat je outfitkeuze niet alleen bijdraagt aan het gewenste effect van de fotoshoot, maar ook dat je zelfverzekerd en stralend voor de camera staat. Dus, duik in de wereld van kleurtypes en ontdek welke kleuren jou laten schitteren op je volgende fotoshoot!

Nu we hebben besproken welke kleuren goed bij elkaar passen, is het tijd om te beslissen welke stijl het beste bij jou past.

Ga je voor een elegante lange avondjurk, een stoere westernlook, een relaxte casual outfit, of misschien iets uitdagends als een boudoir-look?

Voor klanten die graag een lange jurk willen dragen, bied ik een aantal prachtige opties die tijdens de fotoshoot geleend kunnen worden. Een deel van deze jurken is te vinden op mijn Instagram-account: https://www.instagram.com/alinaniemanphotography/ .

Maar wat als je geen jurk wilt dragen? Waar moet je dan beginnen?

Voorafgaand aan de fotoshoot gaan we altijd samen aan de slag met het maken van een moodboard. Dit is een geweldige manier om jouw ideeën en voorkeuren te visualiseren en om eventuele twijfels weg te nemen. Samen zullen we het moodboard verfijnen en de perfecte looks bedenken die passen bij jouw persoonlijkheid en de gewenste uitstraling van de fotoshoot.

Daarnaast pas ik ook kleurenteorie toe tijdens het bewerken van de foto’s, om ervoor te zorgen dat de harmonie van de kleuren behouden blijft en dat het eindresultaat perfect aansluit bij de gekozen outfits en de algehele sfeer van de fotoshoot.

Ben je klaar om jouw verbluffende fotoshoot te plannen en jouw unieke stijl vast te leggen? Neem vandaag nog contact met mij op en laten we samen jouw droomshoot realiseren! 📸✨

Dit vonden anderen er van:

Heel fijn overleg gehad van tevoren, ze kon mij fijn begeleiden en hield een heerlijke rust. We hebben vrij unieke foto’s gemaakt, maar ze gaf mij zoveel vertrouwen dat ik dat gewoon durfde!

Lex was erg druk maar Alina had hier super veel begrip voor en tussen het poseren door kon ik hem lekker even laten lopen. Ze zoekt echt naar wat voor jou en je paard fijn is en gaat daarvanuit foto’s maken. 

ABOUT

Alina

Wil jij weten hoe een fotoshoot te werk gaat en wil jij meer leren?

In mijn blog deel ik mijn eerlijke ervaring van de shoots, resultaten en tips die ik mee kan geven. Af en toe zal ik ook wat tutorials uploaden. Benieuwd?

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief om geen enkel blog te missen.

I can help you.

Gaan we samen shooten?

Upgrade voor jouw zelfvertrouwen of jouw diensten? I got you! Stuur mij gerust een berichtje en plannen wij zo snel mogelijk een call in.

CONTACT