ALINA NIEMAN

Ik stop met paarden fotografie

April 19, 2021

< terug

Iets wat ik zei tijdens een coach sessie… en dat voelde als een opluchting.

Iets wat mij al een tijdje bezig houdt, begrijp mij niet verkeerd ik vind paarden fotografie ontzettend leuk alleen… dwaal ik te veel van mijn eigen stijl af vanwege het gevoel dat je die ene standaard hebt in paarden fotografie en ik pas daar niet tussen. Mijn doel is niet dromerige foto’s maar natuurlijke foto’s. Mijn doen is niet foto’s die veel gemanipuleerd zijn in photoshop… Kortom ik doe iets omdat het zo wordt verwacht. Er worden magische, sprookjes achtige, dromerige foto’s verwacht het liefst in een bloemenveld & wanneer je kijkje neemt op instagram ontbreekt er diversiteit. In sommige gevallen als je de logo weg zou halen van foto’s zou je niet echt meer kunnen vertellen wie de foto gemaakt zou kunnen hebben. En dat allemaal levert mij te veel frustratie op.

Er wordt vaak gezegd geen printjes wel gala jurken (enige waarom ik gala jurken heb hangen omdat er vraag naar is maar niet omdat IK het leuk vind), fotograferen tijdens een gouden uur en sprookjes achtige bewerking. Nee, dat is niet mijn ding… Af en toe vind ik het super leuk hoor maar mijn voorkeur ligt toch bij een hele andere stijl.

Ik heb eens een kijkje genomen in mijn werk vanaf het begin en je ziet namelijk een hele heftige grafiek lijk. In het begin had ik echt mijn eigen stijl, later merkte ik dat iedereen juist van die donkere foto’s ging maken dus wat deed ik? Ik deed dat ook. Een beetje later viel ik weer terug op mijn eigen gevoel en daarna zag ik dat sprookjes achtige foto’s het goed deden. Dus? Ik deed dat ook. En nu? heb ik weer mijn eigen ontdekt en wat zie ik? Dat 90% van mijn foto’s close-ups en portretten zijn en paard staat er een beetje ter versiering. Dus mijn focus ligt te veel bij de mens.

De grote vraag is: Hoe kom ik er zo bij? Waar begon het mee? Nou.. eigenlijk een cursus van Raisa Zwart “Ondernemen vanuit Authenticiteit” en mijn waarom. Er kwam namelijk niks met elkaar overheen, mijn waarom draaide teveel om de mens bijvoorbeeld en niet om de zo beroemde slogan: band tussen mens en dier vastleggen.

Waar gaat dit naartoe? Nou… Branding shoots en portretten oh ja cursussen en presets niet te vergeten. Ik ga dus ook meer focus geven op online gebied, er valt in mijn geval nog super veel over te leren maar op het moment trekt het mij veel meer aan. Ik blijf wel paarden fotograferen omdat ik het af en toe ontzettend leuk vind en hoogstwaarschijnlijk komt daar wel een account voor. Maar dat wil ik niet meer als verplichting moeten doen, naar mijn gevoel wijk ik te veel van de richtlijnen af in paarden fotografie wereld.

Ik wil jou wel wat meegeven wat mij enorm heeft geholpen.

  • Bekijk veel filmpjes op youtube, niet alleen voor paarden fotografie. Zo leer je anders kijken.
  • Hou je niet aan die standaard want die is er niet, ook al roepen veel hoe het moet. Er is geen moet binnen fotografie,
  • Bezorgd iets jou irritaties? Ga onderzoeken waar het weg komt. Je passie hoeft ook niet altijd leuk te zijn je hebt altijd ups en downs.
  • Probeer nieuwe dingen uit, hou niet die ene bewerking of pose vast.
  • Laat je inspireren maar doe niet iemand na.

Liefs Alina

COMMENTS

PLAATS JOUW REACTIE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TEMPLATE BY STUDIO MHILARIUS

PRIVACY POLICY

© ALINA NIEMAN